Yangın Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Hatta, yangın merdiveni kapıları, yangın merdivenlerinin giriş ve çışitalarını kapatır ve yangının merdivenlere yayılmasını engeller.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da delik önünde bulundurularak standartlara reva halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da dokumalması gerekmektedir.

Birşunca şirket ve şirkete bu alanda özen veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve hayat eminğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam derece almaktadır. 

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en zemin kalite ve yangın kapısı esenlamlık standartlarından biridir.

Hamiş: Haberde adı geçen şirket isimleri ve yangın kapısı fiyatları, referans olarak tasarlmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; büküm sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın direnci: Ivedili çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların emin tahliyesini katkısızlamalıdır.

Yangına dayanıklı ivedi çıkış bapları, standart kapılara göre daha pahalı olabilir. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den temellayıp 15000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele düzenınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin bile ziyadesiyle önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

CMD Mühür; nitelikli ve sağlıklı yangın kapıları ve yangın ekipmanları yapım ederek; Yangın emniyetliği konusunda kompetan kadrosuyla Türkiye genelinde ihtimam vermektedir.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Report this wiki page